Carduelis carduelis, kuldnokk, tuvastamisjuhend

Perekond: Chordata - klass: Aves - järjekord: Passeriformes - perekond: Fringillidae

Identifitseerimine - levitamine - elutsükkel - toit - kiskjad - viited

Carduelis carduelis, kuldnokk

Pilt viisakalt Ray Tipperilt

Seda kaunist asustatud lindu on lihtne ära tunda; ja erinevalt paljudest teistest vintidest on isased ja emased kuldnokad välimuselt väga sarnased. Neid täheldatakse peamiselt madalikul ja kõige rohkem Lõuna-Suurbritannias.

Kuldvintide peamised toiduallikad on umbrohuseemned - ohakas näib olevat eriti lemmik - ja väikesed putukad. Vahel külastavad nad linnaaedade seemnesöötureid.

Kuldvint kõrgel traadil

Kuldvinnid ehitavad väikseid korralikke pesasid, kasutades samblat, samblikke, villa ja ohakat. Kõige sagedamini kohtab neid pesitsemas väike puu või põõsas, kus nad toodavad tavaliselt nelja kuni kuut lillakaspruunide täppidega kaetud valget muna.

Täiskasvanud isane kuldnokk alaealisega

Ülal: täiskasvanud isane kuldnokk noorkalaga

Talvel rändavad paljud Suurbritannia kuldvitsad Lõuna-Euroopasse, kuid külmade kuude jooksul on neid veel palju, eriti Lõuna-Walesis ja Lõuna-Inglismaal.

Carduelis carduelis, kuldnokk oksal

Tänusõnad

Sellel lehel on pilte, mille autoriteks on Melvin Gray ja Ray Rowley.


Loodame, et leiate sellest teabest abi. Kui jah, siis oleme kindlad, et naudite ka meie raamatuid Algarve eluslooduse ja metslillede kohta. Osta neid veebis siit ...