Corvus corax, Raven, tuvastamisjuhend

Perekond: Chordata - klass: Aves - järjekord: Passeriformes - perekond: Corvidae

Identifitseerimine - levitamine - elutsükkel - toit - kiskjad - viited

Corvus corax, Ravens noortega

Identifitseerimine

Harva nähakse suurtes parvedes, nagu näiteks väga seltskondlikud Rookid, kohatakse Varesid sagedamini paarikaupa. Umbes 65 cm kerepikkusega ja tüüpilise tiibade siruulatusega 140 cm on ronkad täiesti mustad, raskete nokade ja pikkade kiilukujuliste sabadega. Nende vareste sugukonna suurimate liikmete Ravensi valitud kivimite pesa koht on liigile tüüpiline.

Varesed mütoloogias

Ravenile on arvukalt ajaloolisi ja mütoloogilisi viiteid, peaaegu kõik tumeda varjundiga. Öeldakse, et kui Ravenid lahkuksid Londoni tornist, langeks Crown monarhia ehk riik). Üks neist lindudest, keda traditsiooniliselt seostatakse kaotuse ja halva õnnega, räägib Edgar Alan Poe jutustavas luuletuses „Vares“ noormehega, kes kurvastab oma armastatud Lenore kaotuse üle. Paljude jahutavate joonte hulgas on järgmised: " Öelge sellele hingele murega koormatud, kui ta kauges Aidennis seob ühte pühakut neiut, kellele inglid panevad nimeks Lenor ..." Quot the Raven "Never". Prohvet, mida korrati kogu luuletuse jooksul mitu korda.

Corvus corax, Raven

Levitamine

Seda muljetavaldavat lindu võib näha kogu põhjapoolkeral. Raven on kogu Suurbritannias üsna levinud lind. Suurim kontsentratsioon on läänes ja põhjas ning eriti palju on neid Lääne-Walesis, kus vaatamata esinemisele peamiselt üksikult või paarikaupa näeme kohati kuni 15 neist pea kohal tiirutamas. Nende kurgulised krooksud kajavad orgudest üles ja alla. Ravenid võivad anda ka palju muid helisid, sealhulgas hüppavat müra, nagu pudeli korgi eemaldamine. Vangistuses on väidetud, et nad jäljendavad inimese häält.

Toit

Kuigi raipe ja väikesed imetajad on nende põhiline dieet, söövad rongad ka mune, usse ning isegi puuvilju ja teravilja.

Kiskjad

Suure suuruse tõttu on ronkadel vähe looduslikke kiskjaid; mõned röövlinnud üritavad siiski mune varastada ja täiskasvanud Ravenid kaitsevad oma pesasid ägedalt, kasutades teravaid nokasid ja küüniseid.

Eluring

Pesa on valmistatud pulkadest ning vooderdatud rohu ja lambavillaga. Metsastunud orgudes ja madalamatel aladel pesitsevad nad ka suurtes puudes. Emas Raven muneb kolm kuni seitse pruunilaigulist kahvatu sinakasrohelist muna, mida ta inkubeerib kuni kolm nädalat. Noortel kulub lendamiseks tavaliselt viis kuni kuus nädalat, sel ajal toidavad mõlemad vanemad neid. Perekond viibib tavaliselt koos, kuni noored on seitsme-kaheksa kuud vanad.

Kuigi kaitstud keskkondades, näiteks Londoni tornis, elavad Ravensid teadaolevalt kuni 40 aastat, on looduses nende tüüpiline eluiga 10–15 aastat.

Kaitse staatus

Ei ähvarda.

Viiteallikad

Clive Viney & Ray Tipper (2. väljaanne, 2016) Algarve Wildlife, looduslik aasta , esimene loodus

BirdLife International. 2017. "Corvus corax (2016. aasta hinnangu muudetud versioon)". IUCNi ohustatud liikide punane nimekiri

Tänusõnad

Sellel lehel on pilte, mille autoriteks on Will Bown ja Melvin Gray.


Loodame, et leiate sellest teabest abi. Kui jah, siis oleme kindlad, et naudite ka meie raamatuid Algarve eluslooduse ja metslillede kohta. Osta neid veebis siit ...