Plecotus auritus, pruun pikkkõrvaga nahkhiir, identifitseerimisjuhend

Perekond: Chordata - Klass: Imetajad - Tellimus: Chiroptera - Perekond: Vespertilionidae

Pika kõrvaga nahkhiir

Pruunid pikakarvalised nahkhiired on Briti saartel oma arvukuse poolest teisel kohal kui pipistrellid. Pika kõrvaga nahkhiirel on kõrvad peaaegu sama pikad kui keha. Te ei pruugi seda funktsiooni märgata, kui nahkhiir on puhkeseisundis, sest sel ajal on tema kõrvad tavaliselt tagasi kõverdunud või isegi tiibade alt silmapiirilt eemal, jättes vaid sisemise laba, mida nimetatakse traguseks.

Pruuni pikkkõrvaga nahkhiire pea ja keha pikkus on 4–5 cm ja kaal 6–12 g. Välimuselt sarnaneb ta oma lähisugulase üsna suure halli pikkkõrv -nahkhiirega ( Plecotus austriacus ), haruldase liigiga, mida mõnikord nähakse Lõuna-Inglismaal. Kahte pikakarvalist nahkhiireliiki on väga raske eristada.

Elupaik ja lend

Võimelised sööma üsna suuri putukaid, sealhulgas ööliblikaid ja mardikaid, püüavad pruunid pikakarvalised nahkhiired lennu ajal suure osa oma toidust ära; nad võtavad aga saagi tagasi ka soodsatele ahvenatele, mis on hõlpsasti tuvastatavad nende alla kogunenud äravisatud putukatiibade hunnikute järgi. Nad lendavad ka maapinna lähedal, aeg-ajalt lahkudes putukat haarates ja see muudab nad haavatavaks öiste imetajate, eriti kõutsuvate kasside suhtes.

Harva tekivad need nahkhiired alles pimeduse saabumiseni. Siis on nende eelistatud kummitused puud metsa või parkide servades. Walesi kuulsatel õmblusjõgedel olevad meriforellipüüdjad võivad kuupaistelistel öödel püüda põgusaid pilke Pruuni pikkkõrvaga nahkhiirtest.

Roostid

Pruun pika kõrvaga nahkhiir

Pruunid pikakarvalised nahkhiired paarituvad talvekuudel ja neil on juuni lõpus või juuli alguses tavaliselt vaid üks järglane. Nad elavad kolooniates, kus on tavaliselt 25, kuid mõnikord 50 või rohkem nahkhiirt ja nende eluiga võib ulatuda 30 aastani.

Suviste ööbimiskohtade hulka kuuluvad õõnsad puud ja suurte hoonete katuseruumid, kus nad klammerduvad tipu lähedal taladesse.

Talvel on need nahkhiired teadaolevalt koobastes ja kaevanduse šahtides ööbimas ning tõenäoliselt ööbivad nad ka õõnsates puudes ja suurte majade katuseruumides.

Tänusõnad

Sellel lehel on pilte, mille autor on Melvin Gray.


Vaimustuses nahkhiirtest? Pat O'Reilly Frazzle'i lugedes ootab teid tõeline (ebareaalne!) Kohtlemine . Seda ennekuulmatult mägist romaani on võrreldud Terry Pratcheti ja Douglas Adamsi kõige kujutlusvõimelisemate teostega.

Osta oma autori allkirjaga koopia siit ... või hankige Kindle'i e-raamatu versioon Amazoni kaudu ...

Teised loodusraamatud ettevõttelt First Nature ...