Turdus viscivorus, rästas, identifitseerimisjuhend

Perekond: Chordata - klass: Aves - järjekord: Passeriformes - perekond: Turdidae

Identifitseerimine - levitamine - elutsükkel - toit - kiskjad - viited

Mistel Rästas ussiga

Suurbritannias elav lind-rästas on üsna palju suurem kui tema vähem külluslik nõbu laulurästas. See on saanud oma nime põrsalt, kelle marjadest ta innukalt toidab.

Tumepruunide laikude muster on Mistle Rästadel enam-vähem juhuslik, võrreldes enamiku laulurästade rindade mõnevõrra korrastatud nooleotsakujuliste laikudega.

Rästas

Misträstad ehitavad pesad tavaliselt puu kahvlisse, kasutades rohtu, juuri ja muda ning kuiva rohu sisevoodrit. Neli või viis kahvatu muna, mis on kaetud hallikaspruunide või punakaspruunide laikudega, on tüüpiline sidur. Nad pesitsevad varakevadel.

Teod, nälkjad, ussid ja putukarohud moodustavad nende näljaste lindude põhidieedi, kuid nad söövad ka tiivulisi putukaid ja armastavad marju (sealhulgas puuvõõrikut, millal ja kust leiavad).

Mistlirästas laulab korduvat laulu, sageli puu otsast ja ilmselt halva ilma suhtes unarusse, kuid sellel puudub laulurästa mitmekesine repertuaar ja tonaalne kvaliteet.


Loodame, et leiate sellest teabest abi. Kui jah, siis oleme kindlad, et naudite ka meie raamatuid Algarve eluslooduse ja metslillede kohta. Osta neid veebis siit ...